Po imprezie charytatywnej

W sobotę, 10 czerwca 2017 odbyła się kolejna impreza charytatywna organizowana przez Fundację. Darczyńcy mogli wspomóc akcję „Konsultacja neurologopedyczna dla naszych Pociech”.

O godzinie 19.30 Pani Beata Białecka i Pani Oksana Stankiewicz przywitały gości, którzy przybyli do Restauracji Sarbinowska w Poznaniu na imprezę dobroczynną Fundacji Instytut Rehabilitacji Dziecka im. Prof. Ireny Obuchowskiej.

Wspominając patronkę Fundacji, Jej ogromne zaangażowanie w pracę z dziećmi, nakreśliły główne cele działania Instytutu, w tym terapię prowadzoną dla dzieci z niepełnosprawnościami z Polski i z zagranicy oraz współpracę w innymi organizacjami pozarządowymi, w tym z Fundacją Dom Autysty, której prezes, Adam Kompowski, przedstawił plany budowy domu dla dorosłych osób z diagnoza autyzmu.

Obie Pani złożyły również szczególne podziękowania osobom, które w ostatnim czasie angażowały się w pomoc dzieciom objętym opieką Instytutu.
Podziękowania wyrażone okolicznościowym dyplomem otrzymali: Halina Józefowicz, Marta Teschner, Natalia Czaja – Jagielska, Dorota Jędrzejak wraz z rodzicami przedszkola Familia, st kpt. Marek Piekutowski, kpt. Maciej Węckowski, Jacek Podyma, Beata i Piotr Matysiak, Elżbieta Wieczorek, Andrzej Szews oraz terapeuci i osoby pomagające w pracy terapeutycznej: Beata Białecka, Monika Chróst, Katarzyna Figas, Anna Jabłońska, Anna Jakubowska, Dorota Klupś, Katarzyna Kupczyk – Buchert, Moniak Kret, Iwona Kubiak, Natalia Loch, Paula Łuczkowska, Joanna Marciniak, Monika Sarnowska, Oksana Stankiewicz, Lidia Szmania, Paula Szewczyk, Gabriela Teusz, Agnieszka Wesołowska, Karol Dobrychłop z zespołem rehabilitantów.

Współorganizatorem imprezy było Fred Astaire Dance Studio, którego szef Szymon Lubarski poprowadził część artystyczną. Tancerze Fred Astaire Dance Studio zaprezentowali pokaz tańców latynoskich, który zakończył się wspólną zabawą wszystkich osób zebranych na sali.

Wieczór umilił koncert fortepianowo- wiolonczelowy duetu Xu Yang i Jan Czaja. Zaprezentowane zostały aranżacje muzyki klasycznej i filmowej.

Więcej zdjęć z imprezy obejrzeć można tutaj.